Voetbalnomade Hersi houdt conditie op peil bij RKC

Reacties

Youssouf Hersi traint mee bij RKC Waalwijk. De 33-jarige middenvelder houdt momenteel op eigen verzoek zijn conditie op peil bij de Brabantse club.

Voetbalnomade Hersi houdt conditie op peil bij RKC

'Het klopt dat Hersi meetraint bij ons', bevestigt oud-speler Frank van Mosselveld namens de club, waar hij tegenwoordig op kantoor werkt. 'Via Serginho Greene, een generatiegenoot, is hij hier terecht gekomen. Youssouf traint voorlopig alleen mee om fit te blijven. Hij is voor ons een meerwaarde in de oefenduels, vandaar dat we hem mee laten doen.'

Volgens Van Mosselveld, oud-speler van de club tussen 2006 en 2015, is het nog onduidelijk of Hersi eventueel in aanmerking komt voor een contract. 'Daar is het nu nog te vroeg voor, het is pas zijn eerste dag', zegt hij tegen Voetbal International. 'De trainer moet hem eerst bekijken. Maar het is duidelijk dat Youssouf een meerwaarde kan zijn.'

De laatste club van Hersi was het Australische Perth Glory, waar hij eind 2014 zijn laatste duel speelde. Sindsdien zit hij zonder club. In Nederland kwam de ervaren middenvelder uit voor zeven clubs: Ajax, waar hij werd opgeleid, NAC Breda, NEC, SC Heerenveen, Vitesse, FC Twente en De Graafschap.

In totaal kwam Hersi tot 254 Eredivisieduels, waarin hij vijftig keer scoorde. In het buitenland speelde de voetbalnomade voor AEK Athene (Griekenland) en Western Sydney Wanderers (Australië). (Tom Mentink)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.