'Voetballen in Engeland is een grote wens van me'

Verschillende Britse media berichten dat Charlton Athletic een oogje heeft laten vallen op Cambuur-middenvelder Danny Guijt. De speler zelf wil niets liever dan naar Engeland.

'Voetballen in Engeland is een grote wens van me'

Guijt, bezig aan zijn derde seizoen in Leeuwarden en daarvoor spelend voor RBC Roosendaal en TOP Oss, heeft bij Cambuur een aflopend contract. De club wil eerst helderheid over de trainer voor komend seizoen, alvorens het met de spelers in gesprek gaat. In de tussentijd bekeek Charlton de veelzijdige middenvelder al enkele keren en ziet het in Guijt een potentiële aanwinst.

'Persoonlijk heb ik nog niets gehoord van de club', aldus de dertigjarige Guijt tegen Voetbal International. 'Wel weet ik dat mijn zaakwaarnemer Eelco Groen een contact heeft bij Charlton. Hopelijk wordt het concreet. Dat zij interesse hebben streelt mijn ego. Spelen in Engeland is grote een wens van me.'

The Addicks, zoals de bijnaam van de Londense club luidt, hebben een roemrucht verleden. Enkele seizoenen terug kwam de club nog uit in de Premier League. Na enkele degradaties speelt Charlton inmiddels in de League One, het derde Engelse profniveau.

'Laat ik vooropstellen dat ik het bij Cambuur uitstekend naar mijn zin heb', aldus Guijt. 'Maar als deze kans zich voordoet, pak ik hem met twee handen aan. Als ik de verhalen van ploeggenoot Mark de Vries (hij speelde in Engeland voor Leicester City en Leeds United, red.) hoor, moet het echt geweldig zijn.' (Tom Wildvank) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's