Voetbalbond Kameroen schorst 'stakers' Eto'o en Enoh

De voetbalbond van Kameroen heeft straffen uitgedeeld aan enkele spelers van de nationale ploeg. De internationals staakten voor een oefenduel met Algerije op 15 november. Aanvoerder Samuel Eto'o (foto, midden) en Ajacied Eyong Enoh (foto, rechts) moeten het langst op het strafbankje.

Voetbalbond Kameroen schorst 'stakers' Eto'o en Enoh

De boycot van de internationals was opgezet omdat de Kameroense voetbalbond de bonussen van eerdere prestaties nog niet had betaald. Woordvoerder en initiatief-nemer Eto'o verklaarde dat hij later met meerdere redenen zou komen voor de staking en dat de volledige waarheid binnenkort op tafel zou komen.

De aanvaller van Anzhi Makhachkala kreeg een schorsing van zeven interlands. Enoh, die na Eto'o de reserveaanvoerder van Kameroen is, moet vier internationale ontmoetingen toekijken. Ook Benoît Assou-Ekotto (foto, links) hoorde een straf eisen. De verdediger van Tottenham Hotspur is drie wedstrijden niet welkom.

Doordat het oefenduel, vanwege de boycot, geen doorgang vond, heeft de Algerijnse voetbalbond een claim van 770.000 euro neergelegd bij de bond van Kameroen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's