Voetbal op tv: Boskamp bij VI en hervatting Sparta-NEC

Reacties

Voetbal International brengt een overzicht van het voetbal op tv. Via het blad, de website en de apps voor mobiel en tablet houden we je op de hoogte van alle wedstrijden en samenvattingen.

Voetbal op tv: Boskamp bij VI en hervatting Sparta-NEC

De uitzending van het programma Voetbal International op RTL7 begint vrijdagavond zoals gewoonlijk om 20.30 uur. Naast de vertrouwde gezichten van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, schuift Johan Boskamp aan. De heren blikken onder andere terug op het behaalde kampioenschap van Paris Saint-Germain,de play-offs en de nacompetitie van het Nederlandse voetbal. Bovendien zal er vooruitgekeken worden naar de titelstrijd in bijvoorbeeld Engeland en Spanje.

Vrijdag valt er ook te genieten van live-voetbal, zoals onder andere de wedstrijd in de nacompetitie tussen Sparta Rotterdam en NEC. Dat duel eindigde donderdagavond door hevige regenval na één helft. Vanaf 20.00 uur brengt FOX Sports verslag van de tweede helft. Op FOX Sports 4 is vanaf 20.40 uur Wigan Athletic tegen Queens Park Rangers te zien. In die wedstrijd in de play-offs proberen beide teams een stap te zetten op weg naar promotie naar de Premier League.

Zaterdag rolt de bal in onder meer de Italiaanse, Spaanse en Duitse competitie. Zo zendt Sport 1 vanaf 15.25 uur Schalke 04 tegen 1. FC Nürnberg uit, waar laatstgenoemde de punten hard nodig heeft om degradatie te voorkomen. FOX Sports 4 verslaat om 17.55 uur Hellas Verona tegen Udinese, waar het verrassend presterende Hellas Verona een laatste strohalm probeert te grijpen voor Europees voetbal.

Op zaterdag worden de returns in de play-offs om Europees voetbal in Nederland uitgezonden. Vitesse krijgt FC Groningen op bezoek. Dat duel wordt om 18.45 uur uitgezonden door FOX Sports 1. Twee uur later (20.45 uur) ontvangt SC Heerenveen AZ Alkmaar. Die wedstrijd wordt door FOX Sports 3 verslagen.

Op zondag krijgt de nacompetitie om promotie en degradatie in Nederland een vervolg. Excelsior – FC Den Bosch (14.30 uur), FC Dordrecht – VVV-Venlo (14.30 uur), NEC – Sparta Rotterdam (16.30 uur) en RKC Waalwijk – De Graafschap (16.30 uur) worden allemaal uitgezonden op FOX Sports.

De strijd om de titel in Engeland en Spanje krijgt zondag een vervolg. Zo vechten Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona voor hun kansen. In Engeland gaat Liverpool de strijd aan met Newcastle United (15.55 uur, FOX Sports 4), terwijl titelconcurrent Manchester City West Ham United op datzelfde tijdstip ontvangt (15.55 uur, FOX Sports 6).

Heel het weekend wordt er gevoetbald, in binnen- en buitenland. Voor een overzicht van alle wedstrijden die worden uitgezonden, neem dan een kijkje in onze tv-gids.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.