Voet De Boer vereeuwigd, Duitse politie eert Will Grigg

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Voet De Boer vereeuwigd, Duitse politie eert Will Grigg

• De Duitse politie gaf fans van Noord-Ierland een prachtig welkom in Hannover, voor de onderlinge WK-kwalificatie-interland. Op weg naar het stadion schalde vanuit speakers van een politiebusje de melodie van de Noord-Ierse EK-hit Will Grigg's on Fire. Grigg behoort overigens niet tot de Noord-Ierse selectie.

De voetafdruk van Frank de Boer is vereeuwigd op de boulevard van Monaco. De trainer van Internazionale is trots op zijn bijbehorende Golden Foot Award. 'Dit is een enorme eer. Als je niets hebt gepresteerd, word je hier niet vereeuwigd.' Ook Gianluigi Buffons voetafdruk is sinds dinsdag te vinden op de boulevard van Monaco.

'Hij is nog altijd als eerste op de club voor de training. Als ik zijn passie zie, dan heb ik het liefst dat hij nog tot zijn vijftigste doorgaat.'
Pavel Nedved doet als ex-ploeggenoot een boekje open over Gianluigi Buffon, de 38-jarige doelman op wie de tijd maar geen vat lijkt te krijgen. 'Bij Juventus spelen is een manier van leven. Het zal je verbazen hoe hard er gewerkt wordt en hoe intensief de trainingen zijn. De tegenstanders geven altijd het maximale tegen Juventus, dus daar moet je klaar voor zijn', aldus de inmiddels 44-jarige Tsjech die tegenwoordig vicepresident is bij Juventus. In die hoedanigheid ziet hij Buffon nog vaak aan het werk. 'Wanneer hij stopt? Dat is aan hem.'

• Is voetballen op een kunstgrasveld met rubberen korrels nou wel of niet gevaarlijk? De amateurs van OVCS uit Sittard nemen in ieder geval geen risico.

Paul Pogba was in opperbeste stemming na zijn winnende goal tegen Nederland (0-1).

• De Franse krant L'Equipe was niet onder de indruk van het Nederlands elftal. Alleen Virgil van Dijk (een 7), Daley Blind (6) en Vincent Janssen (6) kregen een voldoende van het dagblad. Davy Pröpper (3) was volgens de krant de zwakste schakel in de equipe van Danny Blind, gevolgd door Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum (beiden een 4). De bondscoach zelf kreeg met een 5 ook al geen voldoende.

'Je maakt een keuze voor een keeper en er moet dan in mijn ogen wel een argument zijn om weer van die keuze af te stappen. Naar Jeroen toe is er geen reden, want die heeft gewoon voldaan.'
• PSV-trainer Phillip Cocu is verbaasd over de keuze van Oranje-bondscoach Danny Blind om Maarten Stekelenburg boven Jeroen Zoet te verkiezen als doelman van Oranje. (Eindhovens Dagblad)

• Manchester City-manager Pep Guardiola zet de door hem geïnitieerde cultuurverandering bij The Citizens voort. Waar de eerste-elftalspelers al geen Wifi meer mochten gebruiken op de trainingsaccommodatie, mogen de jeugdspelers nu enkel zwarte voetbalschoenen dragen. Dit moet bijdragen aan het realisme waarmee de jeugdspelers moeten opgroeien, waardoor ze niet (te snel) naast hun schoenen gaan lopen. (Daily Mail)

Look who's back! Oliver Kahn hield iedereen enige dagen in spanning, maar nu weten we dat de 47-jarige oud-international inderdaad terugkeert bij zijn oude liefde Bayern München. Althans, de oud-doelman komt niet letterlijk terug in München. Hij gaat aan de slag als commercieel ambassadeur van Bayern in Azië. De Beierse club heeft een kantoor geopend in het Chinese Shanghai.

'Icardi in het nationale elftal? Ik praat niet over verraders.'
Diego Maradona laat zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over Internazionale-aanvoerder en Argentijn Mauro Icardi. Icardi trouwde met de ex-vrouw van landgenoot en ex-teamgenoot bij Sampdoria Maxi López, kort nadat het tweetal uit elkaar was gegaan.

'Ik reageer niet op mensen die weg zijn uit de voetbalwereld en geen voorbeeld zijn. Op het veld was hij geweldig, maar wanneer hij praat zet hij zichzelf voortdurend voor gek.'
Mauro Icardi laat zich de kaas niet van zijn brood eten. Overigens kreeg hij bijval van zijn trainer Frank de Boer. 'Als hij zo blijft spelen voor Inter, is het een kwestie van tijd voordat hij bij de nationale ploeg van Argentinië zit. Hij scoort niet alleen, hij werkt ook hard voor het team en is een echte leider. (Sky Sport)

Wout Weghorst is gemaskerd en al klaar voor de thuiswedstrijd van zijn club AZ tegen Vitesse (zaterdag).

'Misschien kunnen we eens in de Allianz Arena spelen wanneer we een erg goed team hebben. Spelen voor zestigduizend of zeventigduizend toeschouwers tegen de Chicago Bulls… Ik zie het al voor me. Maar dan moeten we wel eerst beter worden.'
• Bayerns ex-voorzitter en toekomstig president Uli Hoeness is een groot basketballiefhebber en volgt de basketbalafdeling van Bayern München op de voet. Hij droomt zelfs van een wedstrijd tegen zijn favoriete basketbalteam. (Bild)

• Duitsland-verdediger Mats Hummels wil een bal aannemen met een lichaamsdeel dat hier niet helemaal voor bedoeld is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.