Vloet debuteert met spektakelremise in Breda

NEC kon tot twee keer toe een voorsprong niet vasthouden, NAC Breda één keer niet. Het Nijmeegse hoofdstuk van trainer Wiljan Vloet begon in Breda met een doelpuntrijk gelijkspel (3-3).

Vloet begon deze week aan zijn klus als opvolger van de opgestapte Dwight Lodeweges. Met de keuze voor John Goossens als nummer tien was zijn hand direct te zien. Tot een overwinning leidde het (nog) niet.

Tot twee keer toe nam NEC het voortouw. Björn Vleminckx brak al na tien minuten de ban, maar binnen vier minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. NEC-verdediger Niels Wellenberg werkte een voorzet van Csaba Fehér in eigen doel na knullig balverlies van Saidi Ntibazonkiza.

Ntibazonkiza maakte zijn fout goed en deed in de tweede helft wat Vleminckx voor rust had gedaan De Burundese aanvaller bracht NEC met een schitterende treffer andermaal op voorsprong. Dit keer hield de Nijmeegse ploeg de voorsprong acht minuten vast.

Matthew Amoah was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en dreigde het debuut van Vloet te verpesten door twaalf minuten voor het einde ook de derde Bredase treffer voor zijn rekening te nemen: 3-2.

Zover kwam het echter niet in het spektakelstuk waarin beide ploegen de kans kregen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat nalieten. Ntibazonkiza tikte van dichtbij de verdiende 3-3 achter NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar.