Vleminckx bezorgt Club Brugge Belgische koppositie

Club Brugge is na zondag de nieuwe koploper in België. De formatie van trainer Adrie Koster boekte op bezoek bij Lokeren een zwaarbevochten zege (1-2). Björn Vleminckx (foto) was met de winnende treffer de gevierde man bij de nieuwe lijstaanvoerder.

In het eerste half uur had de thuisploeg het betere van het spel. Lokeren verzuimde alleen de trekker over te halen. Tegen de verhouding in kwam Brugge, met Ryan Donk in de basis, daarom in de 36ste minuut op voorsprong. Nabil Dirar schoof de bal binnen en tekende voor de openingstreffer.

Het was niet lang wachten op de gelijkmaker. Benjamin De Ceulaer, voormalig RKC Waalwijk en Feyenoord, nam drie minuten na het openingsdoelpunt op schitterende wijze de gelijkmaker voor zijn rekening. Zijn kiezelharde en fraaie volley liet doelman Colin Coosemans kansloos.

Na ruim een uur spelen zorgde De Ceulaer ook voor een domper bij de thuisploeg. Zijn late charge op de benen van Dirar resulteerde in zijn terechte tweede gele kaart.

Brugge had invaller Vleminckx nodig om de man-meer-situatie uit te buiten. Koud vier minuten in het veld kopte de voormalig Eredivisie-topscorer de 1-2 binnen. Die teleurstelling kon Lokeren niet meer ongedaan maken.

Brugge heeft na zondag een punt voorsprong op de achtervolgers Cercle Brugge en Anderlecht. Lokeren blijft op vijf punten steken en bungelt onderaan de middenmoot. Foto: VI Images