Vlahovic klopt Flekken, heerlijke avond Van den Brom

Reacties

Juventus en Sevilla hebben zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Dat ging ten koste van SC Freiburg en Fenerbahçe. In de Conference League beleefde John van den Brom een mooie avond.

Vlahovic klopt Flekken, heerlijke avond Van den Brom
© Pro Shots

EUROPA LEAGUE

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 2
Juventus
Juventus

Juventus boekte vorige week in het heenduel een zuinige zege en moest dus nog aan de bak in Freiburg. Aan Mark Flekken de taak om de Italianen van scoren te houden en te hopen dat Freiburg zelf tenminste één treffer zou maken. Dat zat er echter niet in voor de Duitsers. Dusan Vlahovic dacht na een klein half uur de score te openen, maar na overleg met de VAR keurde scheidsrechter Serdar Gözübüyük zijn doelpunt af wegens buitenspel.

Op slag van rust greep Gözübüyük opnieuw in. Manuel Gulde maakte hands in zijn eigen strafschopgebied en kreeg zijn tweede gele kaart. Vlahovic eiste de bal op en passeerde Flekken van elf meter. Voor de Serviër betekende het een einde van een droogte van zes wedstrijden, hij vierde zijn treffer dan ook buitengewoon uitbundig. Met tien man kwam Freiburg vervolgens niet meer in de buurt van een comeback. Het slotakkoord in de extra tijd kwam van Federico Chiesa.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Sevilla won vorige week al met 2-0 van Fenerbahçe en zat dus op rozen. Toch werd de formatie van Jorge Sampaoli nog flink aan het zweten gebracht in Istanbul. Vijf minuten voor rust nam Fenerbahçe namelijk de leiding via Enner Valencia.

Fenerbahçe zocht en zocht, maar kwam niet meer tot een tweede doelpunt. Het Europese avontuur voor de Turkse topclub, waar Ferdi Kadioglu en Jayden Oosterwolde een basisplaats hadden, zit er daarom op. Recordwinnaar Sevilla vervolgt de jacht op zijn zevende Europa League-trofee.

CONFERENCE LEAGUE

Djurgårdens IF
Djurgårdens IF
0 - 3
Lech Poznan
Lech Poznan

John van den Brom beleefde met Lech Poznan een heerlijke avond in Zweden. Na de 2-0 zege in het heenduel bleven de doelpunten in Stockholm lang uit. Filip Marchwinski maakte in de 77ste minuut de verlossende 0-1, waarmee het tweeluik gespeeld was. In de extra tijd maakten Nikoloz Kvekveskiri en Michal Skoras de avond voor de Poolse gasten nog mooier.

Sivasspor
Sivasspor
1 - 4
Fiorentina
Fiorentina

Even mocht Sivasspor nog hopen op een stunt. Erdogan Yesilyurt maakt na een half uur namelijk de 1-0, waarmee de score over twee duels weer gelijk was. Uiteindelijk denderde Fiorentina toch over de thuisploeg heen. Via goals van Arthur Cabral, Nikola Milenkovic, Dimitrios Goutas en Gaetano Castrovili liepen de Florentijnen uit naar een ruime zege.

NOG BEZIG:

Slovan Bratislava
Slovan Bratislava
ns
2 - 2
FC Basel
FC Basel
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.