Vlaar: 'Wij hebben spelers die het verschil kunnen maken'

Reacties

Hoewel Ron Vlaar en Jeremain Lens erkennen dat het in het uitzwaaiduel met Wales (2-0) niet allemaal even flitsend was bij Oranje, menen de twee internationals dat er toch met vertrouwen naar Brazilië afgereisd kan worden.

Vlaar: 'Wij hebben spelers die het verschil kunnen maken'

'We hebben tegen drie verschillende tegenstanders een goed resultaat behaald', doelt Lens in gesprek met Ons Oranje op de duels met Ecuador (1-1), Ghana (1-0) en Wales (2-0). Dat het publiek tegen Wales niet continu op de banken stond, is niet het allerbelangrijkste volgens de aanvaller van Dinamo Kiev. 'Voor ons was het van belang dat we de dingen deden waarop we getraind hadden en zoals we dat op het WK willen doen. Het gaat uiteindelijk om het resultaat en 2-0 is dan goed.'

Vlaar spreekt woorden van gelijke strekking. 'Het was tegen Wales niet gemakkelijk. We hebben wel de goals gemaakt, maar we hebben minder de bal dan ons lief is. Maar goed, dat hoort erbij. Het positieve punt? Dat we winnen en geen goals weggeven. Ik vond Wales ook niet heel erg zwak', aldus de verdediger van Aston Villa.

De voormalige Feyenoorder denkt ook dat Oranje op het WK goed voor de dag kan komen. Dan is er wel een voorwaarde: 'We moeten echt als team opereren. Als we dat doen hebben we voorin spelers die het verschil kunnen maken', wijst hij onder meer op de aanwezigheid van Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.