Vlaar met Aston Villa tegen oranje getint Swansea City

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League A. Voor de vierde speelronde is dat het duel tussen Aston Villa en Swansea City van zaterdagmiddag (16.00 uur).

Vlaar met Aston Villa tegen oranje getint Swansea City


ASTON VILLA
Klassering 17de plaats (één punt uit drie duels)

Vorm Aston Villa is zijn status als subtopper kwijt. Vorig seizoen trad het definitieve verval in bij de club uit Birmingham. De reden van de neergang die een jaar eerder al werd ingezet ligt voor de hand. Eigenaar Randy Lerner draaide de geldkraan dicht. Het leidde tot het vertrek van bepalende spelers als Gareth Barry en Ashley Young. Met middelmatige voetballers en aanstormend talent moet de club nu zien te overleven.

Afgelopen jaargang speelde Villa zich ternauwernood veilig. Het eindigde als zestiende, slechts twee punten boven de streep. Die trend lijkt zich nu voort te zetten. Uit de eerste drie competitieduels wist de ploeg van trainer Paul Lambert maar één punt te pakken.

Opvallend Karim El Ahmadi liet in zijn eerste weken een goede indruk achter op de supporters van zijn nieuwe club. De van Feyenoord overgekomen middenvelder werd uitgeroepen tot speler van de maand augustus. Ron Vlaar eindigde in die verkiezing op de derde plaats.

Afwezigen Petrov (acute leukemie), Dunne (rug), Albrighton (middenvoetsbeentje), Gardner (knie).

SWANSEA CITY
Klassering 2de plaats (zeven punten uit drie duels)

Vorm Swansea City gaat door op de weg die het vorig seizoen is ingeslagen. Of de Welshe club nu thuis of uit speelt, de intentie is naar voren gericht. Ook onder de nieuwe manager Michael Laudrup probeert de ploeg tegenstanders bij de keel te grijpen. Queens Park Rangers werd op de eerste speeldag met 0-5 van het veld geblazen, terwijl ook West Ham United (3-0 winst) niet bestand was tegen het snelle combinatievoetbal uit Zuid-Wales.

Opvallend Het contigent Nederlanders bij Swansea City werd deze week uitgebreid met de clubloze Dwight Tiendalli. De komst van de linkervleugelverdediger was nodig omdat Neil Taylor de rest van het seizoen uitgeschakeld is als gevolg van een gecompliceerde enkelblessure. Tiendalli mag rekenen op speelminuten. Zijn enige concurrent voor de linksbackpositie is jeugdspeler Ben Davies.

Afwezigen Bartley (dij), Taylor (enkel), Chico (geschorst).

Aston Villa wist afgelopen seizoen in de twee onderlinge duels niet te scoren tegen Swansea City. In Wales eindigde het treffen in een doelpuntloos gelijkspel. Met Kemy Agustien als basisspeler wonnen The Swans de uitwedstrijd met 2-0.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2011/12 Aston Villa - Swansea City 0-2
1982/83 Aston Villa - Swansea City 2-0
1981/82 Aston Villa - Swansea City 3-0


Bekijk hier al onze video's