Vlaar: 'Ik kon wel door de grond zakken na de 0-1'

Ron Vlaar dreigde zondagmiddag thuis tegen ADO Den Haag (2-1 zege) even de schlemiel van de wedstrijd de worden. Na een slappe voorzet van Frantisek Kubik probeerde de 24-jarige Feyenoorder de bal op klungelige wijze weg te werken.

Dmitri Bulykin, die in de rug van de verdediger liep, kon hier optimaal van profiteren waardoor Feyenoord met een 1-0 achterstand de rust in ging.

'In mijn hoofd verwerkte ik die bal al, zonder dat ik hem onder controle had', sprak Vlaar op de website van Feyenoord. 'Ongelofelijk dat dat gebeurt. Ik kon wel door de grond zakken, maar moest verder.'

'In de rust hamerde de trainer erop dat we fel moesten beginnen aan de tweede helft. Een goede start was belangrijk.' De woorden van Mario Been werden door Feyenoord verwezenlijkt. Een corner van Jerson Cabral eindigde op het hoofd van Aleksander Radosavljevic, die daarmee zijn eigen doelman Gino Coutinho passeerde.

'Ik ben ontzettend trots op hoe de ploeg de wedstrijd heeft weten om te draaien', sprak de opgeluchte Vlaar. 'Ik heb de jongens daarvoor bedankt, want ik had er niet aan moeten denken dat die 0-1 van Bulykin uiteindelijk bepalend was geweest.'

Feyenoord stijgt door de overwinning één plek op de ranglijst. De Rotterdammers bevinden zich momenteel op een vijftiende plaats. Foto: VI Images