Vlaar: 'Grensrechter twijfelde, dus goed geappelleerd'

Reacties

Excelsior leek in de 63ste minuut van het duel met AZ (2-0) op gelijke hoogte te komen, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde het doelpunt van Tom van Weert af. 'We zijn goed weggekomen', erkent Ron Vlaar.

Vlaar: 'Grensrechter twijfelde, dus goed geappelleerd'

Van Weert veranderde een inzet van Stanley Elbers vlak voor doelman Sergio Rochet van richting. De goal had een luchtje van buitenspel, maar dat werd opgeheven door twee AZ-verdedigers die nog op de achterlijn stonden. Nijhuis keurde de treffer in eerste instantie goed, maar annuleerde het doelpunt op advies van zijn assistent alsnog. 'De grens twijfelde', zag Vlaar. 'Dus dat hebben we goed gedaan met appelleren', zei de verdediger tegen FOX Sports.

'Dit is zuur', baalde Van Weert. 'Want ook al vond ik niet dat het verdiend was, je komt dan wel op 1-1 en dan wordt het wel anders', weet de spits. 'De scheidsrechter zei dat als ik de bal raakte, het buitenspel was. En de grensrechter had gezien dat ik hem geraakt had', verklaarde Van Weert. 'Ik dacht eerst ook dat het wel buitenspel kon zijn.'

De 25-jarige spits baalt tevens van de instelling van zijn ploeg. 'We hebben niet met het geloof gespeeld dat we hier gingen winnen of gelijkspelen, het was veel te afwachtend. De teleurstelling is groot omdat we niets hebben laten zien vandaag. Met zo'n gelukje kan je dan nog een resultaat pakken, maar dat zat er ook niet in.' Door het verlies blijft Excelsior zestiende, AZ stijgt naar de gedeelde derde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.