Vitesse-huurling Traore mag geluk beproeven bij Chelsea

Reacties

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Vitesse-huurling Betrand Traore volgend seizoen een serieuze kans om zich in het eerste team van Chelsea te spelen. De kans op een terugkeer van de negentienjarige Afrikaan in Arnhem wordt daarmee nog kleiner.

Vitesse-huurling Traore mag geluk beproeven bij Chelsea

Vitesse-trainer Peter Bosz liet eerder al weten geen rekening te houden met een terugkeer van de Chelsea-huurling. Nu bevestigen bronnen bij de Engelse club dat Traore in de voorbereiding een serieuze kans krijgt van manager José Mourinho.

De Portugees had de Burkinees afgelopen seizoen al bij de selectie willen halen, maar destijds beschikte de spits nog niet over een werkvergunning. Die situatie is nu anders. Traore voldoet nu wel aan de eisen Engelse voetbalbond (FA), die zeggen dat een speler minimaal 75 procent van de laatste interlands moet hebben gespeeld.

Bovendien behoort Burkina Faso bij de beste zeventig landen van de wereld, een andere eis. Traore zelf heeft maar één doel en dat is slagen op Stamford Bridge, laat hij Voetbal International weten. 'Op een dag spelen voor Chelsea; voor ons Afrikanen is dat een bijzondere club. Daar hebben Afrikaanse helden als Didier Drogba en Samuel Eto'o geschitterd.'

Bovendien kijkt hij uit naar een hernieuwde samenwerking met José Mourinho, met wie hij in 2013 mee was op een tour door Azië. 'Ik speelde drie wedstrijden en maakte mijn eerste doelpunten. In die paar weken heb ik enorm veel geleerd van de spelers én de trainer. José Mourinho is The Special One, een droom om mee samen te werken. Van elke training heb ik genoten. Hij is zo scherp, zit er extreem kort bovenop. Ook nam hij de tijd voor de jonge spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.