Vitesse-flop is Noorse joker tegen pyjamajubilaris

Reacties

De hoop van voetbalminnend Noorwegen is voor een groot deel gevestigd op Marcus Pedersen. De ex-spits van Vitesse steekt op weg naar de play-offs tegen Hongarije (donderdag en zondag) in supervorm.

Vitesse-flop is Noorse joker tegen pyjamajubilaris

In Nederland staat Pedersen bepaald niet bekend om zijn productie. Vitesse nam hem in 2010 voor anderhalf miljoen euro over van Strømsgodset IF, maar hij maakte de verwachtingen in Arnhem totaal niet waar. In drie seizoenen bij Vitesse kwam hij niet verder dan 27 duels, waarin hij zes keer scoorde. En ook na zijn vertrek uit Arnhem bakte Pedersen er aanvankelijk weinig van. Bij Barnsley en SK Brann veroverde hij geen basisplaats.

Maar sinds hij in augustus terugkeerde bij zijn oude liefde Strømsgodset is Pedersen beter dan ooit. In tien duels was hij elf keer trefzeker en daardoor behoort hij voor het eerst sinds 2013 tot de nationale selectie, waar ook plek is voor Markus Henriksen (AZ) en ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui. 'Bij het samenstellen van de selectie heb ik sterk gekeken naar de vorm van de dag. Ik heb spelers nodig die nú kunnen pieken en daarom zit Pedersen erbij', aldus bondscoach Per-Mathias Høgmo, zinspelend op speelminuten voor de 25-jarige frontman.

Als hij donderdagavond (aftrap 20.45 uur) in actie komt tegen Hongarije, treft Pedersen bij de gasten een jubilaris. Gabor Király speelt tegen Noorwegen namelijk zijn honderdste interland voor Hongarije. De inmiddels 39-jarige doelman, die zijn wedstrijden nog altijd afwerkt in een slobberige pyjamabroek, maakte zijn debuut al in 1998 en moet sturing geven aan de ploeg die met Krisztian Németh (ex-RKC en Roda JC), Tamás Kadar (voorheen Roda JC) en Balasz Dzsudzsák (ex-PSV) enkele oude bekenden uit de Eredivisie bevat.

Bondscoach Bernd Storck legt de druk voor de dubbele confrontatie duidelijk bij Noorwegen. 'Ik heb een goed team, maar de Noren hebben veel spelers met ervaring in de Europa League en Champions League. Zoiets speelt een rol in dit soort wedstrijden', zei hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.