Vitesse zonder problemen langs buurman De Graafschap

De Graafschap begon prima aan de wedstrijd tegen Vitesse maar moest uiteindelijk toch duidelijk de meerdere erkennen in Vitesse. De Arnhemmers wonnen de streekderby met 2-0.

Waar Vitesse in de openingsfase een beetje zoekende was - Wilfried Bony moest even wennen aan zijn rol achter diepe spits Mike Havenaar - begon De Graafschap fris aan de wedstrijd. Prima kansen voor Rydell Poepon en Michael de Leeuw bleven echter onbenut.

Bony voelde zich echter steeds beter in zijn nieuwe rol en dat kwam het spel van de thuisploeg ten goede. Na ruim een half uur was het ook de Ivoriaan die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Ruim buiten het strafschopgebied haalde Bony verwoestend uit en liet De Graafschap-keeper Yves De Winter kansloos.

Voor de Doetinchemmers werd het vanaf dat moment een lastig karwei. Het ontbrak de ploeg aan ideeën om het Vitesse moeilijk te maken. De thuisclub bleef de aanval zoeken, maar was ongelukkig in de afwerking of trof een wederom de prima keepende De Winter.

Een kwartier voor tijd was het wel raak. De fletse Havenaar stond op het punt gewisseld te worden maar werd nog een keer knap weggestuurd door Jan-Arie van der Heijden. De Nederlandse Japanner rondde bekwaam af.

In het restant bleef De Graafschap machteloos en slaagde Vitesse er niet in om de score nog verder op te voeren. De laatste minuten werden in dermate grote rust uitgespeeld dat de bij de zijlijn klaarstaande Jonathan Reis niet aan een invalbeurt toekwam.

Vitesse blijft door het resultaat zevende en De Graafschap deed weinig goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg blijft voorlaatste staan. Foto: VI Images