Vitesse zonder Kashia, met Nakamba in derby tegen NEC

Reacties

Vitesse moet het zondagmiddag (12.30 uur) in de Gelderse derby tegen NEC stellen zonder Guram Kashia. De Georgische aanvoerder van de Arnhemmers kampt met een hamstringblessure. Daartegenover staat de terugkeer van Marvelous Nakamba op het middenveld.

Vitesse zonder Kashia, met Nakamba in derby tegen NEC

Nakamba was geschorst door de twee gele kaarten die hij kreeg tegen AZ. Trainer Peter Bosz voerde daar deze week al een gesprek over met de 21-jarige Zimbabwaan. 'Ik ben erg blij dat Marvelous weer terug is. Hij gaat ook spelen', vertelt Bosz op de Vitesse-website. 'Alleen Guram en Piet (Velthuizen, red.) zijn er niet bij zondag. Guram heeft last van een hamstringblessure. In dit soort duels moet je honderd procent fit zijn en dat is hij niet.'

Vitesse heeft zondag in Stadion Gelredome de kans de vijfde plaats te heroveren op NEC. Afgelopen weekend nam de rivaal uit Nijmegen die over door tegen FC Utrecht (1-0) de derde zege op rij te boeken, terwijl de Arnhemmers na de 2-0 nederlaag tegen AZ ook op bezoek bij ADO Den Haag (2-2) punten lieten liggen. En dus staat het gepromoveerde NEC na dertien speelronden boven Vitesse, dat vorig seizoen via de play-offs nog Euopees voetbal haalde.

Derby
En er staat toch al genoeg op het spel, weet Bosz. 'Dit zijn geweldige wedstrijden. Ik heb het als trainer al een seizoen mogen meemaken in Arnhem en in Nijmegen. Iedereen kijkt er naar uit. Zeker ook de nieuwe jongens. Die zijn erg nieuwsgierig naar de derby. Wij willen elke wedstrijd winnen, maar als je deze wint is dat natuurlijk extra lekker', zei Bosz, die in zijn eerste seizoen bij Vitesse ongeslagen bleef in de derby.

In 2013/14 mondde de ontmoeting in Nijmegen uit in een 3-2 overwinning, terwijl het duel in Arnhem in een 1-1 gelijkspel eindigde. NEC zou uiteindelijk degraderen, maar doet het nu veel beter. 'Het is een ploeg die veel wedstrijden in dezelfde samenstelling speelt. Dat zorgt voor vastigheid', weet Bosz. 'Ze hebben kwaliteit in de selectie. Ik heb een aantal wedstrijden gezien en er zit een stijgende lijn in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.