Vitesse zet opmars voort tegen Willem II

Vitesse heeft zaterdagavond voor de vierde keer op rij een overwinning geboekt in de Eredivisie. De Arnhemmers waren in eigen huis een maatje te groot voor Willem II: 2-0.

De ploeg van trainer Peter Bosz is bezig aan een sterke serie. In navolging van Ajax (1-0), SC Cambuur (2-0) en NAC Breda (1-0) werd ook Willem II verslagen. En opnieuw zonder tegentreffer. En waar doelman Eloy Room opvalt met vier clean sheets, onderscheidt Bertrand Traore zich juist in aanvallend opzicht.

De aanvaller uit Burkina Faso maakte tegen Willem II zijn vijfde treffer uit zijn laatste zes duels namens Vitesse. Met een schitterend schot van grote afstand over doelman Kostas Lamprou zette hij vlak voor de rust de marge op twee: 2-0. Een kwartier daarvoor had Zakaria Labyad de score geopend. Davy Pröpper knalde de bal in eerste instantie hard op de paal, maar in de rebound schoot Labyad de bal alsnog binnen.

Ook in de tweede helft had Vitesse het betere van het spel en kwamen de bezoekers er slechts sporadisch uit. Overigens kreeg zowel Vitesse als Willem II na de rust geen levensgrote kansen, waardoor de stand bleef steken op 2-0 in het voordeel van de Arnhemmers.

Vitesse klimt niet op de ranglijst, maar houdt wel uitzicht op de plaatsen die rechtgeven op de play-offs om Europees voetbal. De achterstand op nummer zes SC Heerenveen bedraagt twee punten, terwijl Vitesse op gelijke hoogte staat met nummer zeven FC Twente, al speelden de Tukkers wel een wedstrijd minder. Willem II blijft ondanks de nederlaag steken op de negende plek in de Eredivisie.