Vitesse zegt verbintenis Velthuizen formeel op

Reacties

Vitesse heeft het aflopende contract van Piet Velthuizen formeel opgezegd. Verder hebben de Arnhemmers bekend gemaakt in gesprek te gaan met Denys Oliynyk en met Chelsea, om te kijken of de huurlingen Nathan, Lewis Baker, Izzy Brown, Danilo Pantic en Dominic Solanke wellicht langer kunnen blijven.

Vitesse zegt verbintenis Velthuizen formeel op

Net als alle andere clubs uit de Eredivisie moet Vitesse spelers met een aflopend contract voor 1 april laten weten of er voor hen toekomst bij de club is. Velthuizen heeft dus te horen gekregen dat zijn verbintenis vooralsnog niet wordt verlengd. De 29-jarige doelman was jarenlang eerste keus in Arnhem en speelde 240 duels, maar kwam dit seizoen één keer in actie. Eloy Room krijgt de voorkeur.

Het contract van Oliynyk loopt eveneens af. Omdat het de eerste arbeidsovereenkomst van de Oekraïner betreft, kan Vitesse wachten met het nemen van een besluit. De clubleiding gaat wel in gesprek met de 28-jarige vleugelspits, die twee seizoenen geleden overkwam van Dnjepr Dnjepropetrovsk. Dit seizoen was Oliynyk in 24 duels vijf keer trefzeker.

De toekomst van het van Chelsea gehuurde vijftal Nathan, Baker, Brown, Pantic en Solanke moet duidelijk worden in gesprekken met de kampioen van Engeland. De 22-jarige Mo Osman, die begin dit seizoen zijn debuut maakte tegen Roda JC, heeft een nieuw contract tot medio 2018 doordat de optie in zijn verbintenis is gelicht. Bij Elmo Lieftink en Kai Huisman gebeurde dat niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.