Vitesse won slechts een van laatste negen competitieduels

Reacties

● SC Heerenveen speelt voor de 23ste keer thuis tegen Vitesse in de Eredivisie. De Friezen wonnen negen ontmoetingen, de Arnhemmers waren zesmaal de sterkste (G7).

Vitesse won slechts een van laatste negen competitieduels

● Zes van de laatste acht onderlinge confrontaties (thuis en uit) eindigden in een gelijkspel. De overige twee duels leverden voor zowel SC Heerenveen als Vitesse één overwinning op.

● In de laatste zeven competitiewedstrijden in het Abe Lenstra Stadion verloor Heerenveen alleen van Heracles (W3, G3).

● Heerenveen incasseerde in de laatste 353 speelminuten in de competitie slechts één treffer (een strafschop tegen FC Utrecht).

● De Friezen scoorden overigens niet in hun laatste twee thuisoptredens (Heracles 0-1 en ADO 0-0).

● Luciano Slagveer was in zijn laatste vijf competitieduels betrokken bij vier Heerenveen-treffers met twee goals en evenzoveel assists.

● Heerenveen-goalie Kristoffer Nordfeldt verrichtte (samen met Sergio Padt van FC Groningen) de meeste reddingen van alle doelmannen in de Eredivisie (73 saves).

● Heerenveen-spits Mark Uth maakte dit seizoen meer Eredivisie-doelpunten op zaterdag dan elke andere Eredivisie-speler (zeven goals).

● Uth is hard op weg de meest scorende Duitser van de Eredivisie te worden. De spits heeft nog één treffer nodig om Lorenz Hilkes te evenaren (VVV, twaalf goals 1977/78).

● Vitesse won slechts één van de laatste negen competitieduels (G5, V3).

● De Gelderse club is de enige ploeg die in Eredivisie-verband nog niet scoorde via een invaller.

● Vitesse verloor acht van de laatste elf uitduels in de Eredivisie en won in deze reeks alleen bij promovendi FC Dordrecht en Willem II (G1).

● Clubtopscorer Marko Vejinovic (acht goals) scoorde zeven keer uit een standaardsituatie (het hoogste aantal van de Eredivisie). Opvallend: de middenvelder maakte buiten Arnhem slechts één treffer.

● De Arnhemmers (twaalfde plek) hebben na speelronde achttien, vijftien punten minder dan vorig seizoen (toen tweede met 37 punten).

● Vitesse is de enige ploeg waarbij dit seizoen meer dan de helft van de schoten van buiten het strafschopgebied komt (53,7 procent).

● Peter Bosz verloor als trainer slechts één van de laatste acht Eredivisie-wedstrijden tegen SC Heerenveen (W4, G3) en is ongeslagen in de laatste vijf duels met de Friezen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.