Vitesse wint zelden op eigen veld van SC Heerenveen

● Vitesse verloor vaker een Eredivisie-duel met SC Heerenveen in eigen huis (zeven keer) dan dat het won (zesmaal – G9).

● De Arnhemmers wonnen slechts één van hun laatste veertien thuiswedstrijden tegen de Friezen (1-0 in februari 2009).

● Vijf van de laatste zeven duels tussen Vitesse en Heerenveen eindigden in een gelijkspel (thuis en uit), waaronder de afgelopen vier ontmoetingen in Gelredome.

● In de laatste vier duels tussen beide ploegen (thuis en uit) vielen in totaal achttien doelpunten.

● Als alleen de eerste helft van wedstrijden zou tellen, zou Vitesse tweede staan in de Eredivisie; op basis van alleen de tweede helft is het achttiende en laatste.

● Vijf van de elf doelpunten die de Arnhemmers dit seizoen incasseerden, vielen na de 85ste minuut.

● Vitesse kreeg vijf treffers tegen uit een standaardsituatie, tegenstander Heerenveen nog geen enkele.

● De Friese ploeg van trainer Dwight Lodeweges heeft op dit moment de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie (vier tegentreffers).

● Vitesse kreeg al elf doelpunten te verwerken na vijf speelronden, alleen hekkensluiter Heracles Almelo incasseerde er één meer (twaalf).

● Abiola Dauda is de eerste Vitesse-speler die drie keer weet te scoren in zijn eerste drie Eredivisie-duels sinds Marcus Pedersen (oktober - november 2010).

● Vitesse houdt al dertien Eredivisie-wedstrijden op rij niet de nul.

● Heerenveen verloor slechts één van zijn laatste elf Eredivisie-wedstrijden (W7, G3).

● De Friezen kregen slechts vijf doelpunten tegen in de laatste negen Eredivisie-duels.

● In de laatste twintig seizoenen op het hoogste niveau incasseerde SC Heerenveen slechts één keer minder treffers na vijf duels dan de huidige vier (drie in de jaargang 1997/98).

● SC Heerenveen opende dit seizoen in al zijn vijf duels de score.

● De Friezen zijn al vijf uitduels op rij ongeslagen (W3, G2).

Bron: Opta Sports