Vitesse wint maar oogst fluitconcerten tegen Volendam

Vitesse had na 25 minuten een 2-0 voorsprong te pakken tegen FC Volendam, maar de Arnhemmers vielen vervolgens ver terug. Het publiek in De Gelredome morde, maar keerde huiswaarts in de wetenschap dat Vitesse drie belangrijke punten rijker was: 3-1.

Trainer Hans Westerhof staat onder druk in Arnhem en het moet hem dan ook goed gedaan hebben dat Vitesse goed uit de startblokken kwam tegen Volendam. Na zeven minuten was het al raak. Alexander Büttner (foto boven) opende de score met een tegendraadse schuiver.

De 2-0 na 25 minuten spelen kreeg Vitesse in de schoot geworpen. Volendam-doelman Jeroen Verhoeven verwerkte een terugspeelbal zó slecht dat het voor Santi Kolk niet al te moeilijk was de bal in een leeg doel te plaatsen.

Volendam leek aangeslagen door de snelle achterstand en bakte er in de eerste helft niets van. Ook Vitesse liet de teugels vieren en daardoor viel er tot de rust weinig te genieten. Daar kwam in de tweede helft verandering in. Met Gerson Sheotahul en Melvin Platje in de ploeg kwam Volendam fris voor de dag. De invallers verzorgden samen de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Sheotahul kopte Platje knap de 2-1 binnen.

Volendam kreeg daarna zelfs kansen op de gelijkmaker. Zo zag Mathieu Boots een inzet van de lijn worden gehaald. Vitesse speelde in die fase abominabel slecht en het Arnhemse publiek trakteerde de eigen ploeg op een fluitconcert.

Uitgerekend Mads Junker besliste de wedstrijd. De Deense aanvaller komt nauwelijks aan spelen toe bij Vitesse, maar de aanhang scandeerde lange tijd zijn naam. Junker beschaamde dat vertrouwen niet en tikte de 3-1 binnen, nadat Nick Hofs nog op doelman Verhoeven was gestuit.

Vitesse is door de zege opgeklommen naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers lieten het verschil met hekkensluiter Volendam in het onderlinge duel oplopen tot vier punten.