Vitesse wil zwakke uitreeks stoppen bij Heracles Almelo

In de aanloop naar de 24ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Heracles Almelo en Vitesse tegenover elkaar in het Polman Stadion.

Vitesse wil zwakke uitreeks stoppen bij Heracles Almelo

HERACLES ALMELO - VITESSE

Heracles Almelo maakt al vijftien thuisduels op rij minimaal één doelpunt maar incasseerde ook achttien thuiswedstrijden op rij minimaal één doelpunt.

Heracles is na PSV de meest scorende thuisploeg van de competitie (28 goals).

Vitesse verloor vier uitduels op rij in de Eredivisie en kreeg daarbij elf goals tegen. De eerste zeven uitduels werden gewonnen met maar twee tegengoals.

Heracles verspeelde afgelopen weekend tegen NAC Breda een voorsprong. Dit is voor de elfde keer dat dit de ploeg van Peter Bosz gebeurt, meer dan welke andere club ook.

Heracles maakte de meeste overtredingen dit seizoen, 384.

Vitesse daarentegen maakte de minste overtredingen, 232.

Vitesse is de enige club in de Eredivisie die nog niet gelijk speelde op vreemde bodem.

De ploeg van trainer Fred Rutten won uit zeven keer en verloor vier keer. Geen enkele ploeg slaagde er in zeven keer te winnen buiten het eigen stadion.

Eredivisietopscorer Wilfried Bony is met negentien goals goed voor 44 procent van de totale productie van Vitesse. De Ivoriaan maakte zestien van zijn in totaal negentien treffers in de tweede helft.

Dit duel stond slechts zeven keer eerder op het programma en is volledig in balans. Heracles won twee keer, Vitesse ook en het werd drie keer gelijk.

De laatste thuiswinst van Heracles op Vitesse was ruim twee jaar geleden. De Heraclieden wonnen op 26 februari 2011 met 6-1.

De meeste recente editie in Almelo won Vitesse met 1-0 (winnende goal van Guram Kashia). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's