Vitesse wil Nilsson overnemen van Saint-Etienne

Vitesse is voornemens Lasse Nilsson over te nemen van Saint-Etienne. Momenteel huurt de Arnhemse club de Zweedse aanvaller tot het einde van het seizoen van de Fransen.

Vitesse wil Nilsson overnemen van Saint-Etienne

Maar in het huurcontract is een optie tot koop opgenomen. Die wil Vitesse lichten, vertrouwde algemeen directeur Paul van der Kraan RTV Gelderland toe: 'Dat is een behoorlijke uitdaging, want daar hoort een leuk bedrag bij.'

Nilsson arriveerde tijdens de laatste transferperiode. De 27-jarige Scandinaviër kwam bij Saint-Etienne niet aan spelen toe en hoopte in de Eredivisie zijn plezier en vorm terug te vinden. Bij Vitesse speelde hij drie competitieduels mee en scoorde hij tweemaal. Coach Theo Bos stelde Nilsson de laatste twee wedstrijden op in de basis.

'Lasse brengt gewoon iets extra's', legt Bos uit in Voetbal International. 'Hij is gretig, wil hier slagen, daarom vond ik het ook niet gek hem meteen in de basis te zetten. Hij heeft een onvoorspelbare manier van spelen, kan een plaag zijn voor de vijandelijke verdediging. En het scorend vermogen waarnaar we zochten, heeft hij in huis.'

De uitdaging waar Van der Kraan het over heeft, is om de transfer van Nilsson af te ronden zonder in grote financiële problemen te komen. Want Vitesse kampt sinds kort weer een tekort, bekende de directeur. 'Het komt mede door de trainerswissel en de tussentijdse versterkingen', wees Van der Kraan naar de komst van Nilsson, Dalibor Stevanovic en het ontslag van Hans Westerhof.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen