Vitesse weekt speurneus Van Gelder los bij RKC

Reacties

Janus van  Gelder verruilt degradant RKC Waalwijk voor Vitesse. Bij de Arnhemse club wordt hij herenigd met technisch directeur Mo Allach, met wie hij in Waalwijk ook al samenwerkte.

Vitesse weekt speurneus Van Gelder los bij RKC

De overstap van Van Gelder is verrassend, aangezien hij al vijfentwintig jaar werkzaam is in het Mandemakersstadion. Hij was speler, trainer/coach bij de jeugdopleiding, scout en manager technische zaken.

Allach verleidde Van Gelder de overstap te maken naar Vitesse. Bij die club heeft de Brabander veel meer mogelijkheden dan bij RKC. Bij de degradant zakt de spelersbegroting komend seizoen van 2.1 miljoen naar achthonderdduizend euro.

Algemeen directeur Remco Oversier van RKC baalt van het vertrek van Van Gelder. 'Janus is een clubman pur sang met een enorm netwerk, waardoor hij de selectie – ondanks het beperkte budget – elk seizoen kon voorzien van verschillende kwaliteitsimpulsen. Door het vertrek van Janus verliezen we niet alleen een professional maar ook een warm mens. Het neemt niet weg dat we Janus deze stap van harte gunnen.'

'Ik ben onder de indruk geraakt van zijn kwaliteiten als scout en zijn warme persoonlijkheid', aldus Allach op de clubsite van Vitesse. 'Wij zijn erg trots dat we een scout van het kaliber als Janus aan Vitesse kunnen binden. Nu hebben we een volwaardig scoutingsapparaat staan waar Vitesse de komende jaren op kan bouwen.' Vitesse gaf zijn scouting onlangs al vorm met het aantrekken van Theo Janssen en Marc van Hintum. Laatstgenoemde moet het scoutingsapparaat in Arnhem leiden.

Je vraag stellen aan onze clubwatchers? Dat kan bij VI Premium! Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.