Vitesse voorkomt in Kerkrade grotere crisis

Een schitterende volley van Santi Kolk vormde het sluitstuk van een ongekende wedstrijd in Kerkrade, waar Roda JC het eerste slachtoffer werd van Vitesse (3-4).

De dramatische thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag was voor Vitesse-trainer Theo Bos aanleiding zijn spelers de wacht aan te zeggen. De dreigende woorden misten hun doel niet. Al na zeventien seconden konden de Arnhemmers juichen. Lasse Nilsson profiteerde van de wanorde in de Roda-defensie en tikte de bal op aangeven van Santi Kolk in het Limburgse doel.

Maar het Arnhemse spel liet nog veel te wensen over om te spreken van echt herstel. Roda JC had het betere van het spel, maar kon het krachtsverschil onvoldoende uitdrukken in de score. De Limburgers claimden bovendien tevergeefs een strafschop, nadat Morten Skoubo struikelde over het been van Piet Velthuizen.

De Vitesse-doelman was een van de opvallendste spelers in Kerkrade. Ondanks de nodige reddingen incasseerde de doelman drie doelpunten. Mads Junker tekende na 27 minuten voor de verdiende gelijkmaker voor Roda JC, dat vroeg in de tweede helft de 2-2 in de schoot kreeg geworpen. Velthuizen zat mis bij een voorzet van Junker, waarna de bal via de voet van Vitesse-verdediger Frank van der Struijk in het Arnhemse doel rolde. Bij de 3-2 van Roda-aanvaller Anouar Hadouir viel Velthuizen niets te verwijten.

Ondanks drie doelpunten bleef Roda JC met lege handen achter. Invaller Sinan Kaloglu betaalde het vertrouwen terug door tegen verhouding in een kwartier voor het einde de 3-3 op het scorebord te brengen. En terwijl Roda JC dicht bij een vierde treffer was, sloeg Vitesse in de laatste minuut toe. De volley van Kolk was fraai en goed voor de overwinning waar Vitesse naar snakte, ook al waren de punten gestolen.