Vitesse voelt zich dit jaar 'uit' meer thuis dan in Arnhem

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor Roda JC Kerkrade - Vitesse, het eerste duel op zaterdag.

Vitesse voelt zich dit jaar 'uit' meer thuis dan in Arnhem
Speelronde: 3
Aftrap: zaterdag 20 augustus, 18.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Roda JC is het seizoen begonnen met remises tegen achtereenvolgens Heracles Almelo (1-1) en Ajax (2-2), terwijl Vitesse al een keer won (van Willem II, met 1-4) en een keer verloor (van ADO Den Haag, met 1-2).

• Het is de dertigste keer in Eredivisie-verband dat Roda JC als gastheer fungeert van Vitesse. Twaalf keer ging de zege naar de Limburgers en elf keer triomfeerde Vitesse. Tot zes keer toe eindigde dit duel onbeslist.

• Alleen de eerste uitgave van dit affiche eindigde in 0-0. Daarna werd in alle 28 ontmoetingen in Limburg minimaal eenmaal gescoord.

• Afgelopen seizoen vond een bijzondere editie van Roda JC - Vitesse plaats. Dankzij een goal van Yuning Zhang in de blessuretijd zegevierde Vitesse met 1-2. Het betekende de eerste treffer van een Chinees in de Eredivisie.

Yannis Anastasiou kan in de voetsporen van Raymond Atteveld treden.
Yannis Anastasiou kan in de voetsporen van Raymond Atteveld treden.

• Zowel Roda JC als Vitesse kwam in zijn laatste acht Eredivisie-duels, vanzelfsprekend inclusief afgelopen seizoen, slechts eenmaal tot winst.

• Yannis Anastasiou kan als eerste Roda JC-trainer sinds Raymond Atteveld in 2007 ongeslagen blijven in zijn eerste drie Eredivisie-duels.

• Sinds de jaarwisseling trok Vitesse in negentien Eredivisie-wedstrijden slechts vijf keer aan het langste eind. Positief puntje voor zaterdagavond: vier van die vijf overwinningen kwamen tot stand in een uitwedstrijd.

• Eloy Room verrichtte in dit prille seizoen al elf reddingen, waarmee de Vitesse-doelman dit klassement na twee speelrondes aanvoerde met zijn ADO Den Haag-collega Ernestas Setkus. Benjamin van Leer van Roda JC stond derde met tien reddingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.