Vitesse: 'Vertrek zonder Mori begrijpelijk maar ongelukkig'

Reacties

Vitesse biedt in een officiële verklaring zijn excuses aan voor alle commotie die is ontstaan in de zaak rond Dan Mori. De Arnhemse club noemt zijn beslissing om zonder de Israëlische verdediger naar Abu Dhabi af te reizen 'begrijpelijk maar ongelukkig'.

Vitesse: 'Vertrek zonder Mori begrijpelijk maar ongelukkig'

Vitesse nam Mori niet mee naar het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten omdat hij daar vanwege zijn Israëlische nationaliteit niet welkom was. Zo leek het tenminste. 'Achteraf zijn er door diverse instanties mogelijkheden aangegeven om het afreizen van de Israëlische Mori naar de Emiraten alsnog mogelijk te maken. De complexiteit rond het organiseren van reizen naar landen met specifieke inreisprocedures heeft er voor gezorgd dat onder tijdsdruk niet alle mogelijkheden zijn benut', verklaart Vitesse.

'Vitesse betreurt de commotie die is ontstaan ten zeerste en biedt aan alle mensen die zich, op welke wijze dan ook, door de uitsluiting van Dan Mori getroffen voelen haar excuses aan', vervolgt de Arnhemse club in het statement.

De beslissing van Vitesse om zonder Mori af te reizen naar het Midden-Oosten kwam de club op veel kritiek te staan van politici en belangenorganisaties. Ook hoofdsponsor Menzis uitte zijn onvrede over de handelswijze van Vitesse en stond erop dat de club zijn excuses zou aanbieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.