Vitesse verliest van West Bromwich bij aftrap minitoernooi

Vitesse heeft donderdagavond in een oefenduel met West Bromwich verloren. De Engelsen zegevierden met 1-2.

Het duel tussen de nummer negen van de Eredivisie en de nummer veertien van de Premier League van het afgelopen seizoen was de start van de FOX Sports Cup. PSV en FC Porto nemen ook deel aan het tweedaagse minitoernooi en treffen elkaar om 21.00 uur in Gelredome.

Trainer Henk Fraser (foto) gaf in zijn basisopstelling diverse talenten speeltijd bij Vitesse. De Arnhemmers zagen vervolgens hoe het compact spelende West Bromwich zich geregeld terugtrok op eigen helft. Bij de uitbraken was het ook wel direct gevaarlijk. James Morrison raakte met een fraaie poging van afstand de lat. Diezelfde lat was de ploeg van Tony Pulis even later wel gunstig gezind. De vrije trap van Salomon Rondón verdween immers via het aluminium in het doel van Vitesse: 0-1.

Vitesse kon voor rust de achterstand niet repareren, maar kwam daar wel dichtbij in de buurt. Mohammed Osman zag zijn geplaatste vrije trap stranden tegen de lat. Kort na rust was het wel raak voor de Arnhemmers. Doelman Boaz Myhill moest na een schot van Marvelous Nakamba een rebound toestaan en Nathan was er als de kippen bij om zo de gelijkmaker te laten aantekenen.

Uiteindelijk ging West Bromwich aan de haal met een zege door een goal van Callum McManaman. De Engelsman kon in het zestienmetergebied van Vitesse aannemen en schoot beheerst en overtuigend binnen via de paal. Daar bleef het bij in Arnhem, waardoor West Bromwich voorlopig de trotse koploper is van de eerste editie van de FOX Sports Cup. Behalve de drie punten voor een overwinning, kreeg de formatie van Pulis voor de gemaakte doelpunten nog eens twee extra punten. Vitesse beschikt voorlopig over één punt en treft zaterdag nog FC Porto.

Bekijk hier het overzicht van alle oefenduels van Vitesse in de voorbereiding.