Vitesse trekt transfervrije Fortes aan

Reacties

Alvin Fortes vervolgt zijn loopbaan bij Vitesse. De twintigjarige vleugelaanvaller zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een tweeënhalfjarig contract. Vitesse neemt Fortes transfervrij over van RKC Waalwijk, waar hij op amateurbasis speelde.

Vitesse trekt transfervrije Fortes aan

De overgang is een hard gelag voor RKC. De eerstedivisionist pikte de behendige Rotterdammer afgelopen zomer op na een mislukt avontuur bij het Finse PS Kemi. RKC wilde de rappe aanvaller een kans bieden in de Jupiler League en bood de aanvaller een amateurcontract aan.

In zijn eerste wedstrijden maakte het voormalige Sparta-talent een goede indruk. De Waalwijkers wilden in die periode het amateurcontact omzetten in een volwaardige verbintenis, maar hadden niet de financiële middelen. Op datzelfde moment toonde Vitesse, waar toevallig of niet voormalig scout Janus van Gelder tegenwoordig werkzaam is, interesse. Na bijna twee maanden onderhandelen tekende Fortes een contract voor tweeënhalf jaar.

Op speelminuten in het eerste van Vitesse hoeft Fortes voorlopig niet te rekenen. Trainer Peter Bosz liet weten dat de aanvaller in principe aansluit bij het tweede elftal. Vitesse zit met Zakaria Labyad, Denys Oliinyk, Renato Ibarra en Bertrand Traore al ruim in de aanvallers.

Het transfervrij aantrekken van Fortes past in de toekomstplannen van Vitesse. De Arnhemmers kunnen mede door het Financial Fair Play-systeem geen spelers kopen en willen met de versterkte scouting onder leiding van Marc van Hintum transfervrije talenten aan zich binden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.