Vitesse stunt met terugkeer Van Wolfswinkel

Reacties

Ricky van Wolfswinkel keert per direct terug bij Vitesse. De 27-jarige spits komt over van Norwich City en tekent in Arnhem een contract voor drie seizoenen.

Vitesse stunt met terugkeer Van Wolfswinkel

Van Wolfswinkel werd opgeleid door Vitesse en debuteerde er in 2008 ook in het eerste elftal. Na het seizoen 2008/09 trok hij naar FC Utrecht, waar hij indruk maakte. Bij Sporting Lissabon scoorde hij vervolgens twee seizoenen op rij veertien keer, maar vanaf zijn transfer naar Norwich City ging het bergafwaarts met zijn loopbaan. Verhuurperiodes aan Saint-Étienne en Real Betis Sevilla werden geen succes, waarna Van Wolfswinkel nu dus terugkeert bij zijn oude liefde.

De komst van een nieuwe spits was noodzakelijk voor Vitesse. Henk Fraser moest het tijdens de voorbereiding doen met twee centrale aanvallers. Van die twee deed Yuning Zhang (19) het zeer behoorlijk, maar hij is nog jong. Zijn stand-in Abiola Dauda (28) bewees onder meer tijdens de FOX Sports Cup tegen West Bromwich Albion wat ze bij Vitesse vorig seizoen al concludeerden: hij is niet goed genoeg voor de rol van eerste spits.

Bekijk hier de reactie van Van Wolfswinkel op zijn terugkeer naar Arnhem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.