Vitesse strikt international Israël

Reacties

Vitesse heeft opnieuw een aanwinst voor het volgende seizoen binnen. Sheran Yeini, een 28-jarige middenvelder, komt over van Maccabi Tel Aviv en tekent een contract voor vier seizoenen.

Vitesse strikt international Israël

Yeini werd gisteren al gekeurd door Vitesse, dat hem al een jaar op de korrel heeft. Hoeveel de Arnhemmers betalen voor hem is niet bekend. Yeini is aanvoerder van Maccabi Tel Aviv, waar hij al tien jaar in het eerste elftal speelt. Hij heeft zich sinds zijn debuut in 2013 bovendien opgewerkt tot vaste basisspeler bij Israël en kwam tot nu toe tot veertien interlands.

'De beslissing om aan het einde van het seizoen te vertrekken was een van de lastigste die ik in mijn leven heb moeten nemen', aldus Yeini. 'De beslissing is niet gedreven door geld of het feit dat ik ongelukkig was. Ik droom al langer van een buitenlands avontuur. Ik wil de mensen bij de club bedanken voor haar medewerking, waaronder directeur Jordi Cruijff.'

Metamorfose
De komst van Yeini past in het eerder geschetste beeld dat de Arnhemmers deze zomer een kleine metamorfose ondergaan. De defensief ingestelde Yeini, die de laatste wedstrijden vooral als middenvelder speelde, kan ook op diverse posities in de laatste linie uit de voeten. Met het vertrek van Jan-Arie van der Heijden en Chelsea-huurling Wallace is de defensieve spoeling dun. Op het middenveld kan Yeini mogelijk ingepast worden als Marko Vejinovic besluit te vertrekken.

Yeini is de vierde versterking met het oog op het nieuwe seizoen. Nadat eerder de komst van Maikel van der Werff (PEC Zwolle) en Milot Rashica (Kosova Vushtrri) bekend werd gemaakt, gaat men er vanuit dat ook Danilo Pantic in Arnhem zal spelen. De middenvelder wordt deze zomer door Chelsea overgenomen van Partizan Belgrado. Pantic liet in de Servische media vervolgens weten het eerste jaar op huurbasis in Arnhem te gaan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.