Vitesse strikt Everton-huurling en wacht op Chelsea

Vitesse heeft zich verzekerd van Francisco Júnior. De Arnhemmers huren de middenvelder voor één seizoen van Everton, terwijl de club de selectie voor morgennacht nog hoopt uit te breiden met Sam Hutchinson (Chelsea).

Vitesse strikt Everton-huurling en wacht op Chelsea

Eerder werd al bekend dat Christian Atsu (Chelsea) op huurbasis naar Arnhem komt. De middenvelder is één van de zes spelers die dit seizoen wordt gehuurd van een Engelse club. Als het aan Vitesse ligt blijft het daar niet bij.

'De deal met Christian Atsu is helemaal rond. Hem huren we voor één seizoen van Chelsea'’, laat algemeen directeur Joost de Wit aan Voetbal International weten. In navolging van de komst van de Ghanees rondde Vitesse zondagavond ook de tijdelijke overgang van de Portugees Júnior af.

Daarnaast hoopt Vitesse voor de transferdeadline nog een speler aan de eerste selectie toe te voegen. Hutchinson heeft al een gesprek gehad met trainer Peter Bosz. Hij moet zelf nog aangeven hoe hij tegenover een verhuur staat.’ De Wit benadrukt dat Vitesse na de komst van deze huurling de selectie in principe op orde heeft.

Alleen als er nog spelers uit Arnhem mochten vertrekken, gaat Vitesse kijken naar mogelijke vervangers. Als er nieuwe spelers komen, dan worden ze niet meer gehaald door technisch adviseur Ted van Leeuwen. Het tijdelijke contract van de voormalig technisch adviseur liep gister af en is niet verlengd. Mohammed Allach neemt per 1 oktober de taken van Van Leeuwen over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen