Vitesse steelt punten van dapper tiental Heracles

Reacties

Heracles Almelo heeft zich de kaas van het brood laten eten door Vitesse. De Tukkers waren ondanks een rode kaart vlak na rust de betere partij, maar gingen met 0-1 onderuit.

Vitesse steelt punten van dapper tiental Heracles

Heracles begon goed aan de wedstrijd. Het kreeg al vroeg een behoorlijke kans via Samuel Armenteros en profiteerde net als afgelopen zaterdag tegen SC Heerenveen (4-1) van de blakende vorm van Brandley Kuwas, die ongrijpbaar was voor Vitesse-linksback Alexander Büttner.

Toch waren het de Arnhemmers die met een voorsprong gingen rusten. Dat mocht Robin Gosens zich aanrekenen. Hij liet na de bal weg te werken waardoor deze in bezit kwam van Milot Rashica, die vervolgens Navarone Foor in staat stelde af te ronden.

Reuven Niemeijer leek Heracles kort na rust langszij te brengen, maar zijn knal spatte uiteen op het aluminium. Vijf minuten later zat het Heracles weer bepaald niet mee, toen Robin Pröpper zijn tweede gele kaart kreeg voor een lichte overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Ondanks die rode kaart bleef Heracles aandringen en Kristoffer Peterson stelde Eloy Room op de proef met een knal uit de tweede lijn.

Vier minuten voor het einde kwam ook Vitesse met tien man te staan, nadat ook Kevin Diks zijn tweede gele kaart kreeg. Ook met tien tegen tien lukte het Heracles niet te scoren, waardoor Vitesse zwijnend drie punten meeneemt naar Arnhem.

Door de overwinning verstevigt Vitesse zijn vijfde plaats in de Eredivisie. Het heeft nu 45 punten na 29 duels, vijf minder dan FC Utrecht en drie meer tegen AZ, dat woensdagavond nog tegen Ajax speelt. Heracles staat negende met een punt meer maar ook een wedstrijd meer dan Willem II, dat ADO Den Haag nog treft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.