Vitesse spaart clubtopscorer Wilfried voor de play-offs

Vitesse-spits Wilfried Bony ontbreekt woensdagavond in het competitieduel met FC Utrecht. De 23-jarige Ivoriaan kampt met lichte knieklachten en wordt door trainer John van Brom gespaard met het oog op de naderende play-offs om Europees voetbal.

Vitesse spaart clubtopscorer Wilfried voor de play-offs

Ook Schalke 04-huurling Anthony Annan en Alexander Bütnner zijn niet van de partij. De Ghanese middenvelder is ziek en de linkspoot, die afgelopen zaterdag nog twee strafschoppen benutte tegen hekkensluiter Excelsior (3-2 winst), heeft last van een ontstoken teen.

FC Utrecht kan in Stadion Galgenwaard niet beschikken over Johan Mårtensson. De Zweedse middenvelder mist het treffen met de Arnhemmers vanwege een griepje. Ook Jacub Mulenga speelt niet mee. De aanvaller, die op de weg terug is van een knieblessure, mist het nodige wedstrijdritme.

Voor Vitesse staat er tegen FC Utrecht niets meer op het spel. De formatie van trainer Van den Brom is al verzekerd van een plaats in de play-offs. De Domstedelingen hebben met een zege nog een kleine kans op Europees voetbal, maar zijn daarbij wel afhankelijk van de resultaten van RKC Waalwijk, NEC en Heracles Almelo. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's