Vitesse snoert ex-directeur mond met hoge afkoopsom

Vitesse heeft een onthullend kijkje achter de schermen kunnen afwenden. Eigenlijk zouden ex-directeur Paul van der Kraan en de Arnhemse club woensdag voor de rechter staan, maar een hogere afkoopsom lijkt de remedie voor een vergelijk tussen beide partijen.

Vitesse snoert ex-directeur mond met hoge afkoopsom

In de rechtszaak zou allerlei gevoelige informatie op tafel komen. De aan de kant gezette directeur en zijn advocaat Harro Knijff wilden voor de rechter een boekje open doen over de gang van zaken bij de nummer drie van de Eredvisie.

Van der Kraan werd afgelopen juni ontslagen door clubeigenaar Merab Jordania. De gewezen directeur spande daarop een rechtszaak aan. De afgelopen weken zijn de partijen in gesprek gegaan en werd er meerdere keren een afkoopsom aangeboden.

Maandag lijken Vitesse en Van der Kraan dicht bij een akkoord. De handtekeningen zijn echter nog niet gezet. Het uiteindelijke bedrag zou om en nabij de achthonderdduizend euro liggen. Gezien het hoge bedrag dat op de valreep is geboden, stond Vitesse niet heel erg sterk.

Van der Kraan heeft het twee jaar volgehouden onder het nieuwe bewind. Jordania gaf de voorkeur aan zijn rechterhand Erwin Kasakowski. De Duitse bareigenaar maakt al twintig jaar deel uit van de biotoop van de Georgiër. Tevens speelt adviseur Marcell Ham een wel heel nadrukkelijke rol binnen de club. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's