Vitesse snakt naar einde van reeks zonder overwinning

Reacties

In de aanloop naar de tweede speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zaterdag staan Vitesse en SC Cambuur tegenover elkaar in de Gelredome (aftrap 20.45 uur).

Vitesse snakt naar einde van reeks zonder overwinning

● Vitesse–SC Cambuur stond vijf keer eerder op het programma in de Eredivisie; vier keer waren de Arnhemmers de sterksten (G1).

● Vitesse wist de laatste acht Eredivisieduels niet te winnen (G3, V5), de langste reeks sinds maart 2010.

● De laatste drie thuiswedstrijden van Vitesse in de Eredivisie eindigden in een gelijkspel. Slechts één keer speelden de Arnhemmers vier keer (of meer) op rij gelijk in eigen huis (vijf keer in de periode april-mei 1991).

● Vitesse maakte in 2013/14 zestien doelpunten van buiten het zestienmetergebied, het hoogste aantal van alle clubs. Cambuur was met vijf goals het minst vaak trefzeker van buiten het strafschopgebied (samen met Roda JC en ADO).

● Vitesse incasseerde twaalf doelpunten in de laatste vier competitiewedstrijden, waaronder vier tegen SC Cambuur.

● Kelvin Leerdam scoorde vorig seizoen zowel in de thuis- als uitwedstrijd tegen Cambuur uit een hoekschop. In Leeuwarden was Leerdam ook nog verantwoordelijk voor een eigen doelpunt.

● SC Cambuur won vorig seizoen als enige Eredivisieclub geen enkele uitwedstrijd.

● De Friezen hebben in vijf seizoenen op het hoogste niveau nog nooit meer dan één doelpunt gemaakt na de eerste twee speelrondes.

● Door het doelpunt van Albert Rusnák heeft Cambuur het aantal goals uit directe vrije trappen van vorig seizoen al geëvenaard. Namelijk één: Mart Dijkstra tegen NEC.

● SC Cambuur pakte in zes Eredivisieduels onder Henk de Jong vijf punten; de laatste zes wedstrijden met Dwight Lodeweges leverden twaalf punten op.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.