Vitesse slijt overbodige Pedersen aan Brann Bergen

Reacties

Vitesse heeft Marcus Pedersen verkocht aan SK Brann Bergen, waar hij een meerjarig contract zal ondertekenen. Zodoende keert de spits terug in zijn vaderland.

Vitesse slijt overbodige Pedersen aan Brann Bergen

Pedersen beschikte bij Vitesse over een contract tot medio 2015 en maakte vanwege de concurrentie al geen kans meer op speelminuten. Daarom mocht hij vertrekken.

Vitesse nam 24-jarige spits in 2010 over van Strømgodset IF. In het seizoen 2010/11 kwam hij in zestien competitieduels tot vijf goals. Een jaargang later scoorde hij niet in negen Eredivisiewedstrijden.

Uiteindelijk is het verblijf van de Noor in Arnhem op een mislukking uitgedraaid. Mede daardoor werd hij verhuurd aan achtereenvolgens Valerengen IF, Odense BK en Barnsley. Zijn laatste twee competitieduels voor Vitesse speelde hij vorig seizoen, toen hij in twee optredens één keer scoorde.

Met de komst van Abiola Dauda, die overgenomen werd van Rode Ster Belgrado, was Pedersen overbodig geworden. Vitesse beschikt immers ook over Uros Djurdjevic en Chelsea-huurling Bertrand Traore. Bovendien begon zondag op bezoek bij Ajax Valeri Qazaishvili in de spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.