Vitesse rondt komst vergeten toptalent Labyad af

Reacties

Vitesse haalt Zakaria Labyad terug naar de Eredivisie. De Arnhemse club neemt de in 2012 bij PSV vertrokken aanvaller voor anderhalf jaar op huurbasis over van Sporting Lissabon, waar hij nog een contract tot medio 2017 heeft.

Vitesse rondt komst vergeten toptalent Labyad af

Vitesse, dat onvermeld laat of het een optie tot koop heeft op Labyad, reageert op de clubsite verheugd op zijn komst. 'Met Zakaria vergroten wij onze aanvallende mogelijkheden op het middenveld. Het was een proces van de lange adem, maar we zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Zakaria voor anderhalf jaar te huren. Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de Eredivisie te spelen', aldus technisch directeur Mohammed Allach.

Labyad is blij dat hij weer aan voetballen toe gaat komen. 'Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik terug naar Nederland kan. De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. Ik hoop snel wedstrijdfit te worden en belangrijk te zijn voor het team.'

Labyad raakte gedurende het afgelopen seizoen in onmin bij Sporting, omdat hij weigerde in te leveren op zijn forse salaris. Deze jaargang kwam de Utrechter geen minuut in actie voor de topclub uit Lissabon. Vorig seizoen speelde hij negentien duels voor de hoofdmacht.

Afgelopen zomer solliciteerde Labyad (20) al openlijk naar een terugkeer naar Nederland. Hij wilde graag terug naar PSV, maar die club gaf aan geen interesse te hebben. Ook speculatie over een transfer naar Ajax liep op niets uit. Na Uros Djurdjevic en Bertrand Traoré is Labyad alweer de derde winterse versterking voor Vitesse, dat tweede staat in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.