Vitesse presteert alleen tegen clubs uit het rechterrijtje

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De lunchwedstrijd van zondag gaat tussen Sparta Rotterdam en Vitesse.

Vitesse presteert alleen tegen clubs uit het rechterrijtje
Speelronde: 16
Aftrap: zondag 11 december, 12.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout 

• Ondanks de 6-1 verliesbeurt in de derby tegen Feyenoord mocht Sparta Rotterdam zich na vijftien speelrondes nog aanvoerder van het rechterrijtje noemen. Vitesse had drie punten meer en stond daarmee op de achtste plaats.

• Het duel tussen Sparta en Vitesse stond op Het Kasteel 22 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De thuisploeg zette slechts zes duels in winst om, Vitesse zegevierde zeven keer en negen keer bleef een winnaar uit.

• Sparta is wat ze in Duitsland een Lieblingsgegner noemen voor Vitesse. Van de laatste 23 onderlinge competitiewedstrijden – duels in Arnhem meegerekend – wonnen de Rotterdammers er slechts één. Vitesse triomfeerde veertien keer en acht keer hielden beide teams een punt over aan de confrontatie.

• Ondertussen is Sparta Rotterdam al zes thuisduels ongeslagen in de Eredivisie. Dat is de beste reeks op het hoogste niveau sinds een serie van zeven wedstrijden zonder nederlaag op Het Kasteel tussen maart en september 1998.

Vitesse wacht al ruim drie maanden op een overwinning in een uitwedstrijd.
Vitesse wacht al ruim drie maanden op een overwinning in een uitwedstrijd.

 Zakaria El Azzouzi werd dit seizoen al 27 keer teruggefloten voor buitenspel. De aanvaller van Sparta voert daarmee met kop en schouders deze ranglijst aan. Tweede staat SC Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad, die dertien keer buitenspel stond.

• Vitesse wacht in Eredivisie-verband al sinds 20 augustus op een zege in een uitwedstrijd. Sinds Roda JC Kerkrade op die dag met 0-1 werd verslagen speelden de Arnhemmers drie keer gelijk buitenshuis en werd twee keer verloren.

• In het lopende Eredivisie-seizoen boekte Vitesse vijf overwinningen. Al die verslagen opponenten bezetten na vijftien duels een plek in het rechterrijtje.

• Vitesse-trainer Henk Fraser heeft een verleden bij Sparta. Tussen 1984 en 1986 speelde hij twaalf Eredivisie-duels in dienst van de Rotterdammers. In de zomer van 1986 tekende Fraser bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.