Vitesse pakt nuttige punten in strijd om play-off-ticket

Vitesse kan na de 1-0 zege op ADO Den Haag plaatsing voor de play-offs om Europa League-voetbal nauwelijks meer ontgaan. ADO Den Haag is nog niet veilig.

In een weinig verheffende eerste helft had Vitesse (de ploeg van voormalig ADO Den Haag-trainer John van den Brom) wel het initiatief, maar tot grote mogelijkheden leidde dat niet. Jens Toornstra was namens de bezoekers nog het dichtst bij een treffer. Zijn schot van afstand spatte op de lat uiteen.

Na rust oogden beide ploegen direct gevaarlijker. ADO Den Haag-aanvaller Tjaronn Chery schoot van buiten het strafschopgebied net naast, Vitesse-spits Mike Havenaar kwam aan de andere kant net te laat om zijn hoofd tegen een de bal te zetten. Havenaar kopte even later wel, maar doelman Gino Coutinho redde in twee instanties. Na een klein uur miste Charlton Vicento de grootste kans. Hij werkte een voorzet van Kenneth Omeruo over.

Waar ADO Den Haag dreigde, sloeg Vitesse toe. Een individuele actie van Renato Ibarra zorgde voor de voorsprong. De Ecuadoriaan soleerde vanaf de rechterkant en was trefzeker via een Haags been. Mike Havenaar had daarna de wedstrijd in Arnhems voordeel kunnen en moeten beslissen, maar de Japanner liet drie prima kansen onbenut.

Met Ali Boussaboun en John Verhoek als aanvallende invalkrachten zette Den Haag nog aan voor een slotoffensief, maar verder dan een poging van Lex Immers reikte de formatie van trainer Maurice Steijn niet.

Door de nederlaag van VVV-Venlo bij FC Utrecht (4-2) heeft ADO Den Haag zeven punten voorsprong op de Limburgers. De zestiende plaats betekent play-off-voetbal om behoud in de eredivisie. Nummer zeven Vitesse heeft zeven punten voorsprong op nummer acht Roda JC. Foto: VI Images