Vitesse pakt belangrijke punten tegen De Graafschap

Vitesse heeft het thuisduel met De Graafschap in zijn voordeel beslist. Miljoenenaankoop Wilfried Bony zette de thuisploeg op het juiste spoor: 2-0.

Hét moment van de eerste helft viel na een halfuur spelen te noteren. Aan de basis stond Michihiro Yasuda. De Japanse speler van Vitesse verraste iedereen met een levensgevaarlijke terugspeelbal op Eloy Room. De doelman wist weliswaar met een fraai staaltje acrobatiek een hoekschop te voorkomen, maar bood Hugo Bargas een niet te missen kans. De Argentijn schoof de bal echter geheel zonder druk voor het Vitesse-doel langs.

In de tweede helft betaalden de bezoekers de tol voor de gemiste mogelijkheid. Het was namelijk Vitesse dat twintig minuten voor tijd op voorsprong kwam door een doelpunt van Wilfried Bony. De Ivoriaanse recordaankoop (voor vier miljoen overgekomen van Sparta Praag, red.) van de Arnhemmers kwam na de rust in het veld voor Marco van Ginkel en scoorde bij zijn debuut op aangeven van Davy Pröpper de 1-0.

Tien minuten voor tijd bepaalde Nemanja Matic de eindstand op 2-0. De Serviër schoot in de rebound raak, nadat een poging van Yasuda nog gekeerd werd door Boy Waterman.

Vitesse heeft uitstekende zaken gedaan met de thuiszege. De ploeg van trainer Albert Ferrer komt in punten (25) gelijk met Feyenoord en Heracles. De Graafschap heeft nog altijd een punt meer, maar ziet de concurrentie dichterbij komen. Foto: VI Images