Vitesse overweegt beroep na afgelasting ADO-Heerenveen

De KNVB heeft een streep gezet door de wedstrijd ADO Den Haag-SC Heerenveen. Voor Vitesse is dat aanleiding te denken aan een verzoek tot overspelen van zijn duel met ADO.

Vitesse overweegt beroep na afgelasting ADO-Heerenveen

Het veld in het Kyocera Stadion is in slechte staat door problemen met de afwatering. Op basis van een keuring werd vrijdag besloten om het duel van zaterdag van het programma te halen.  

Voor de KNVB was van doorslaggevend belang dat het veld niet egaal is en de veiligheid van spelers en officials niet gegarandeerd kan worden. Op korte termijn wil de bond de nieuwe datum bekend maken.

Nu de afgelasting een feit is, overweegt Vitesse stappen te ondernemen. De Arnhemse club werkte woensdag de wedstrijd af in Den Haag en beklaagde zich over de erbarmelijke staat van het veld. Het duel ging met 2-1 verloren. Vitesse denkt erover na een verzoek in te dienen om die wedstrijd over te spelen, maar wil eerst de argumentatie van de KNVB weten.

De KNVB heeft de problemen met het veld ook neergelegd bij de aanklager. Daarnaast is ADO Den Haag te verstaan gegeven dat structurele aanpassingen noodzakelijk zijn om meer afgelastingen te voorkomen.

De problemen kwamen aan het licht bij de afgelasting van de wedstrijd tegen Vitesse op 14 september. De Haagse Eredivisionist nam maatregelen waardoor het thuisduel met NEC een week later wel door kon gaan. De afgelopen week aangebrachte geulen met zand hebben het veld geen goed gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen