Vitesse ook hard onderuit in bekerduel met Groningen

Reacties

De gifbeker is nog niet leeg voor Vitesse. Vier dagen na de keiharde 4-1 nederlaag in Heerenveen is de ploeg van trainer Peter Bosz ook in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Groningen hard onderuit gegaan: 4-0. Het oude euvel, het niet benutten van de vele mogelijkheden, brak de Arnhemmers opnieuw op.

Vitesse ook hard onderuit in bekerduel met Groningen

Wat zich woensdagavond afspeelde in Stadion Euroborg was voor Vitesse het verhaal van het seizoen in een notendop. Het elftal van Bosz voetbalde – enkele uitzonderingen daargelaten - vaak goed, maar vergat zichzelf te belonen. Het gebeurde anderhalve week geleden nog in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-1). Toen Vitesse afgelopen zaterdag tegen Heerenveen (1-4) ook nog eens slecht begon te voetballen, besloot Bosz in te grijpen. Zonder effect.

Want ondanks een besloten training en de wisselingen op de rechtsbackpositie (Kevin Diks voor Wallace) en in de spits, waar Uros Djurdjevic (foto) een kans kreeg, stootte Vitesse zich opnieuw aan dezelfde steen. Het ontbrak vaak aan de goede laatste pass. En als Djurdjevic of Valeri Qazaishvili de trekker wel konden overhalen, stond hun vizier niet op scherp of zat er op het laatste moment nog een Gronings been tussen.

Knock-out
Hoe anders ging het aan de andere kant. Nadat Guram Kashia met zijn rechterhand had voorkomen dat Michael de Leeuw de 1-0 tegen de touwen kopte en daarmee rood kreeg en een penalty veroorzaakte, was het hek van de dam. De Leeuw miste de strafschop weliswaar, maar Tjaronn Chery benutte de rebound wel. Drie minuten later scoorde De Leeuw bij een tegenstoot alsnog. Een prachtig schot met buitenkant links van Yoëll van Nieff betekende de definitieve knock-out.

Doordat Maikel Kieftenbeld uit een afvallende bal twee minuten later er zelfs nog 4-0 van maakte, moest Vitesse in vier dagen tijd voor de tweede keer vier doelpunten incasseren. Daardoor staat er dit seizoen zo langzamerhand niks meer op het spel voor de Arnhemmers, die in de Eredivisie op de twaalfde plek bivakkeren met 22 punten. Voor Groningen geldt het tegenovergestelde. Dankzij de eerste zege van 2015 staat de Trots van het Noorden voor het eerst sinds 1989 in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.