Vitesse onderuit tegen Oostende, Utrecht wint in Spakenburg

Vitesse is in een oefenduel op een nederlaag getrakteerd door KV Oostende. FC Utrecht won van de amateurs van SV Spakenburg.

Vitesse - KV Oostende 2-3
Na de 2-0 oefenzege op Shakhtar Donetsk vormde de wedstrijd tegen Oostende de tweede test voor Vitesse, dat al snel een domper te verwerken kreeg. In de zevende minuut was het namelijk al raak voor de Belgische subtopper. Fernando Canesin opende de score met een afstandsschot. Kosuka Ota zorgde vervolgens voor het antwoord door van buiten het strafschopgebied de gelijkmaker binnen te knallen.

Yassine El Ghanassy (ex-SC Heerenveen) bezorgde de Belgen vlak voor rust weer de voorsprong. Met zijn tweede goal van deze seizoensvoorbereiding bracht Yuning Zhang de stand vervolgens weer in evenwicht namens de ploeg van trainer Henk Fraser, maar het slotakkoord was voor Oostende. Zarko Tomasevic tikte van dichtbij de winnende treffer binnen.

SV Spakenburg - FC Utrecht 0-3
Het waren de aanvallers die zich bij FC Utrecht lieten zien in het duel met Spakenburg. Sébastien Haller zorgde op aangeven van Issa Kallon voor de openingstreffer en ook Nacer Barazite was trefzeker. Tussendoor pikte Rubio Rubin ook nog een doelpunt mee. Het bleef in Spakenburg bij die drie treffers.

Klik hier voor het overzicht van de oefenduels van deze zaterdag.