Vitesse neemt ook afscheid van Drost en Nilsson

Lasse Nilsson (foto) en Jeroen Drost lijken na de winterstop niet meer terug te keren bij Vitesse. De 28-jarige Nilsson staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Zweedse IF Elfsborg, waar hij in het verleden al eens drie seizoenen speelde. De 23-jarige Drost is dicht bij een overgang naar Watford, dat uitkomt in het Engelse Championship.

Vitesse neemt ook afscheid van Drost en Nilsson

De schoonmaak bij Vitesse krijgt de komende weken gestalte. Voorzitter Merab Jordania zal de komende weken de transfermarkt opgaan op zoek naar versterkingen, terwijl anderen op zoek mogen naar een nieuwe club.

Zo heeft de Arnhemse club vorige week afscheid genomen van Laryea Kingston en Nacer Barazite. Kingston kwam in de zomerstop over van het Schotse Heart of Midlothian en kwam in Arnhem tot slechts drie optredens. Barazite keert terug naar Arsenal.

In navolging van de samenwerking met het Braziliaanse Atletico Paranaense en de Russische voetbalschool Yuri Konoplev Academy zoekt Vitesse ook toenadering in Georgië. In het land van eigenaar Merab Jordania wil de club een eigen voetbalschool beginnen.

De toenadering past in het nieuwe beleid van Vitesse om een wereldwijd netwerk op te bouwen. Zo hoopt de Arnhemse club in januari al te profiteren van de Braziliaanse connecties en enkele talenten te begroeten. Volgens Braziliaanse media is middenvelder Fransergio een belangrijke gegadigde om op huurbasis voor Vitesse uit te komen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's