Vitesse moet in slotfase alsnog hoofd buigen voor FC Porto

Reacties

Vitesse heeft tegen FC Porto een zege uit handen gegeven. De Portugese topclub zette in de slotfase aan en pakte zo de overwinning: 1-2.

Vitesse moet in slotfase alsnog hoofd buigen voor FC Porto

Vitesse kwam in het eigen Gelredome sterk voor de dag tegen Porto. Lewis Baker (foto boven) zorgde met een geplaatst schot in de zeventiende minuut voor de openingstreffer. Vervolgens teisterden Baker (paal) en Yuning Zhang (lat) het aluminium.

Toch gaf de ploeg van trainer Henk Fraser de zege nog uit handen in het laatste kwartier. Uit een corner trok Jesús Corona (ex-FC Twente) de stand gelijk. Na een handsbal van Maikel van der Werff schoot André Silva vanaf de strafschopstip Porto naar de overwinning.

Het duel tussen Vitesse en Porto werd gespeeld in het kader van de FOX Sports Cup, een minitoernooi waaraan ook PSV en West Bromwich Albion deelnamen. Het beoogde slotstuk tussen PSV en WBA werd afgelast wegens veiligheidsredenen.

Bekijk hier het overzicht van alle oefenduels van Vitesse in de voorbereiding.

De opstelling van Vitesse: Room; Leerdam (84. Yeini), Kashia, Van der Werff, Ota (80. Kruiswijk); Nakamba, Vako, Baker; Rashica, Zhang, Foor (80. Van Bergen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.