Vitesse maakt zich vooralsnog geen zorgen om Bony

Wilfried Bony heeft dinsdagochtend het trainingsveld van Vitesse geblesseerd verlaten. De aanvaller van Vitesse moest de trainingssessie voortijdig beëindigen met een kuitblessure.

Vitesse maakt zich vooralsnog geen zorgen om Bony

De exacte ernst van de kwetsuur is nog niet bekend. Vitesse heeft al wel laten weten zich voorlopig geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van Bony voor het komende duel, zondag op bezoek bij Feyenoord. Nader onderzoek moet voor een precieze diagnose zorgen.

Het belang van Bony voor Vitesse is evident. Vitesse maakte dit seizoen 63 treffers, waarvan er dertig afkomstig waren van de international van Ivoorkust.

VelthuizenBehalve de onzekerheid omtrent Bony is het ook nog niet zeker of Piet Velthuizen in De Kuip kan aantreden. De doelman liep zaterdag tegen Roda JC Kerkrade (3-3) een hersenschudding op en verwacht bovendien dit weekend zijn eerste kind.

Velthuizen: 'Ik ga er alles aan doen om te spelen, maar het gaat wel om mijn hoofd.' De geboorte van zijn kind verkiest de sluitpost, waar nodig, boven het duel met Feyenoord. 'Het is een van de belangrijkste momenten in mijn leven. Het zou ook niet respectvol zijn richting mijn vriendin. Toch hoop ik deze week beide mee te maken.'

Vitesse bezet momenteel de tweede plaats in de competitie, met vijf punten achterstand op koploper Ajax. PSV en Feyenoord volgen de Arnhemse formatie op de voet met één punt minder. De tweede plek geeft recht op het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen