Vitesse legt doelman Room voor vier seizoenen vast

Eloy Room staat de komende jaren onder de lat bij Vitesse. De Arnhemse club heeft het contract van de jonge sluitpost (22) opengebroken en met vier seizoenen verlengd. Gelijktijdig liet de directie weten dat zes spelers moeten vertrekken. Zij krijgen voor het einde van de maand een ontslagbrief toegestuurd.

Vitesse legt doelman Room voor vier seizoenen vast

De oorspronkelijke verbintenis van Room, geboren in Nijmegen, liep na het huidige seizoen af. Trainer Albert Ferrer liet eerder al doorschemeren graag met hem door te willen. Sinds het vertrek van Piet Velthuizen naar Hércules Alicante is hij eerste keeper bij Vitesse. Tot nu toe maakte hij een uitstekende indruk.

Voor Rogier Molhoek, Alexander Büttner, Dalibor Stevanovic, Gino Felixdaal, Sinan Kaloglu en Genaro Snijders eindigt het verblijf in Arnhem. De club verlengt hun aflopende contracten niet. Middels een officiële ontslagbrief worden ze hiervan voor het einde van de maand officieel van op de hoogte gesteld.

Vitesse kreeg nog een kleine tegenvaller te verwerken. De Georgische belofte Giorgi Chanturia, de eerste aanwinst na de overname van de club door Merab Jordania, is pas volgend seizoen beschikbaar. Chanturia (17), afkomstig van de jeugdopleiding van Barcelona, wordt pas in april achttien jaar, de leeftijd waarop spelers van buiten de Europese Unie een contract mogen tekenen. Helaas voor hem en Vitesse is de transfermarkt dan pas gesloten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's