Vitesse langst ongeslagen, Dordrecht op dieptepunt

Reacties

● Vitesse won de drie voorgaande Eredivisieduels met FC Dordrecht in Arnhem met een doelsaldo van 9-1.

Vitesse langst ongeslagen, Dordrecht op dieptepunt

● FC Dordrecht is de enige huidige profclub waar Vitesse in de Eredivisie tegen speelde zonder van te verliezen (W5, G2).

● De ontmoeting eerder dit seizoen (2-6) in Dordrecht is, samen met FC Utrecht–AZ (6-2), de meest doelpuntrijke wedstrijd dit Eredivisieseizoen.

● Vitesse is als enige Eredivisieploeg ongeslagen in de laatste elf competitieduels (W9, G2); Peter Bosz was slechts één keer in zijn trainerscarrière langer ongeslagen in de Eredivisie (twaalf duels, ook met Vitesse).

● Vijf van de laatste acht tegengoals van Vitesse ontstonden uit een spelhervatting (vier corners, één inworp).

● Vitesse-spits Bertrand Traore maakte al zes keer het openingsdoelpunt in een Eredivisieduel dit seizoen; alleen PSV-aanvaller Luuk de Jong deed dit vaker (zeven keer). Traore staat nu op elf goals en evenaarde daarmee de clubtopscorer van vorig seizoen Lucas Piazon.

● FC Dordrecht staat dit seizoen op meer nederlagen (20) en tegengoals (69) dan in elk van de voorgaande drie volledige Eredivisieseizoenen.

● De Dordtenaren wonnen veertien uitduels op rij niet in de Eredivisie (G4, V10). De ploeg won alleen het eerste uitduel van het seizoen (SC Heerenveen 1-2).

● FC Dordrecht kwam in alle vier Eredivisieduels onder coach Jan Everse tot scoren.

● De laatste uitzege van Jan Everse als trainer in de Eredivisie was een 0-1 overwinning bij Vitesse met Heerenveen in maart 2010.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.