Vitesse laat het dit seizoen alleen zien tegen laagvliegers

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Vitesse probeert zondag ten koste van Heracles Almelo de sprong naar de subtop te maken.

Vitesse laat het dit seizoen alleen zien tegen laagvliegers
Speelronde: 12
Aftrap: zondag 6 november, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Vitesse presteert als een middenmoter met vier zeges, drie remises en vier verliesbeurten. Heracles zit in een slechte waaier. De club uit Almelo zette slechts één van de elf competitieduels in winst om en hield voorafgaand aan deze speelronde maar drie clubs onder zich.

• Pas elf keer eerder stond het affiche Vitesse - Heracles Almelo op het programma in de Eredivisie. De Arnhemmers kwamen acht keer tot winst, speelden tweemaal gelijk en gingen slechts één keer onderuit. Die verliesbeurt, het werd 0-2, dateert van 24 oktober 2009.

• Vitesse is de afgelopen maanden matig op dreef in Gelredome. De Arnhemmers zetten maar twee van hun laatste tien competitieduels in eigen huis in winst om. Drie keer werd gelijkgespeeld in die reeks en vijf keer hield Vitesse zelfs geen enkel punt over, zoals vorige week tegen PSV (0-2).

• Dit seizoen boekte Vitesse vier zeges in de Eredivisie. Die kwamen allemaal tot stand tegen laagvliegers, namelijk Willem II (veertiende na elf duels), FC Groningen (zestiende), Go Ahead Eagles (zeventiende) en Roda JC Kerkrade (achttiende).

Eloy Room is niet bepaald een penaltykiller.
Eloy Room is niet bepaald een penaltykiller.

• Vitesse moet niet te snel penalty's weggeven. Eloy Room kreeg zeventien strafschoppen tegen in zijn Eredivisie-loopbaan en wist daarvan geen enkele te stoppen.

• Heracles Almelo slaagde er dit seizoen nog niet in een uitwedstrijd te winnen. Go Ahead Eagles is de enige andere ploeg waarvoor dat ook geldt.

• Trainer John Stegeman van Heracles Almelo was als speler actief voor Vitesse. Verder dan zeven Eredivisie-duels namens de Arnhemmers kwam de latere oefenmeester niet.

 Brandley Kuwas, die in beeld is bij Oranje, trof in de laatste twee competitieduels van Heracles doel. De laatste speler van de club uit Almelo die in drie Eredivisie-wedstrijden op rij scoorde, was huidig AZ-spits Wout Weghorst in april van dit jaar.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.